Referat: Kyrkheddinge IF - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Florian, Martin N, Sarang - Fredrik P, Max, Patrik Li,
Oliver - Mario, Anders, Martin S

Avbytare var Javid som kom in efter 68 min som höger yttermittfältare, Park som kom in sista kvarten som innermittfältare, Bagher som spelade sista 10 min:a som vänster yttermittfältare samt Junior och Kwame som inte spelade alls.

Vi tog hand om spelet direkt från avstart. Deras få anfall blev superkorta och ofarliga. Raffa rörde bollen en gång första halvtimmen. Till att börja med hade vi trots vårt stora bollinnehav och trots att spelet till mycket stor del fördes på deras planhalva svårt att skapa riktigt heta chanser. Bollen fastnade ofta på deras sista försvarare och många bra djupledningslöpningar gjordes förgäves.

I den 12:e min kom dock en riktigt bra chans när Kyrkheddinge misslyckades med att ställa oss offside och vi kom 3 man fria med deras målvakt men inlägget nådde inte riktigt fram utan togs av målvakten. I den 17:e min kom nästa friläge som resulterade i ett skott tätt utanför stolpen. I den 30:e min gjorde deras målvakt en mycket fin reflexräddning på skott av Martin Sosa. I den 40:e min kom så det synnerligen välförtjänta ledningsmålet. Oliver frispelade Anders med en perfekt slagen passning och Anders var stensäker i avslutet och gjorde sitt 14:e mål för säsongen (ja, egentligen 16:e men de 2 målen mot Bukten har räknats bort från den officiella skytteligan sedan detta lag uteslutits efter 3 lämnade w.o).

Minuten före paus friställde en fin crossboll en av våra spelare bara ett par meter från mål. Efter miss av honom i första läget hann två av deras försvarare in i situationen och sedan bollen sudsat lite hit och dit mellan de tre inblandade spelarna räddades den till slut på mållinjen.

Efter den väldigt ojämna första halvleken kom de ut som ett nytt lag efter halvtidsvilan. De förde spelet de första minuterna, spelade med en väldig glöd och förlade spelet helt på vår planhalva. När de dessutom i den 50:e min fick på ett fint skott som resulterade i kvittering till 1-1 kändes den givna segern inte längre helt given. Det var därför psykiskt starkt av oss att snabbt komma igen. Visserligen fortsatte de att skapa chanser varav en riktigt het sådan men vi hade i detta läge den bästa när en nick ur totalt friläge så nära resulterade men deras målvakt gjorde en bra räddning.

I den 57:e min återtog vi ledningen efter ett fint anfall. Mario gjorde ett långt och vaket inkast till Anders som tog sig förbi sin moståndare men som istället för att skjuta själv såg Martin Sosa komma fri i mitten och la den snett inåt bakåt (och då talar vi om rätt mycket bakåt, svårt att utföra medan man har en spelare tätt intill sig och är på väg framåt) till honom. Martin avslutade sedan säkert och 2-1 var ett faktum.

Lagen hade därefter var sin dubbelchans (där deras får betraktas som farligast) innan Anders i den 68:e min, som det kändes då, punkterade matchen. Det var Oliver som prickade honom med en perfekt slagen frispark och han avslutade åter säkert och var alltså nu uppe i 15 "godkända" (se ovan!) mål i årets seriespel. Strax därefter gjorde Sarang med kraft och auktoritet en löpning från backlinjen där han på vägen vann ett par hårda dueller. När han plötsligt befann sig i en situation med fyra av våra spelare mot en ensam motståndarback såg han ut som om han först var frestad att försöka runda den siste försvararen själv innan han bestämde sig för att passa. När han väl trots allt passade lyckades vi, med benäget bistånd av deras duktige målvakt, missa läget trots att vi nu var tre man fria med målvakten.

Kyrkheddinge satsade nu väldigt offensivt i ett försök att gripa sista chansen till kval uppåt och lyckades också vaska fram en riktigt het målchans där Raffa tvingades till en mycket fin räddning efter ett inlägg till en spelare som nickade från nära håll. Det återstod då 6 minuter av matchen. Två minuter senare fick Kyrkheddinge en straff (hands) som de satte säkert men det kändes ändå samtidigt som deras våldsamma offensiv mattats något och den sista klara chansen blev också vår när Anders slog en boll förbi målvakten som gick längs mållinjen innan den vid bortre stolpen rensades undan precis innan en av våra spelare hann fram för att kunna slå den i det tomma målet. Vår seger underlättades sedan av att domaren bara lade till en av de c:a 4 minuter som varit rimligt med tanke på några skador.

Totalt sett gjorde vi en bra match och var det klart bättre laget. Dock måste effektiviteten bli bättre (kolla statistiken nedan!). I synnerhet på hörnor var vi precis lika uddlösa som vi brukar vara. Trots hela nio bra slagna hörnor fick vi inte till ett enda riktigt farligt avslut. Vi slår nästan alltid bra hörnor men skapar väldigt lite i i stort sett varje match.

I och med segern är kvalplatsen klar. Vi knep också det sista halmstrået när det gäller seriesegern men det är verkligen supertunnt och det krävs verkligen att alla resultat går vår väg för att det skall gå vägen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 9-4 Skott på mål: 10-2 Skott utanför: 9-2